A mai korban a tudatos életforma, az egészséges táplálkozás, a rendszeres mozgás mellett nem hagyhatjuk figyelmen kívül, a napjainkban drasztikusan megemelkedett elektroszmogot, valamint az egyéb ártó sugárzásokat.

A fenti 2 nem működik eredményes hatékonysággal elektroszmogvédelem nélkül. Napjainkban egyre nagyobb számban jelennek meg újabb és újabb mobiltelefonok (a világin 6 billiárd van regisztrálva), amelyeket computer-ként használunk.
Számítógépek, tabletek, wifik, kondigépek és háztartási gépek mellett környezetünkben gomba módra elszaporodtak az épületek tetejére elhelyezett adótornyok. Ezek folyamatosan kommunikálnak az okostelefonjainkkal , akkor is , ha azt nem használjuk, csak magunknál, vagy a közelünkben tartjuk. A férfiak jellemzően a zsebükben hordják ,amely kimutattottan hímivarsejt torzulásokat, impotenciát okozhat. Egyre több magasfrekvenciás terhelés ér bennünket az épületeinkben és a szabadban egyaránt, amelyeket nemcsak az adótornyok , hanem a katonai átjátszók, híradástechnikai eszközök, bázis állomások sugározzák. Ez jelentősen diszharmónikussá teszi a levegő frekvenciáit , amelyeket felveszünk. Nagyságrendi érzékeltetésre egy példa: Az SBM/2008 Nemzetközi Épületbiológiai ajánlások szerint a 20 mw/ m2 a határérték, a magasfrekvenciás terhelések vonatkoztatásában. Sajnos ez 3000-1000 000 mw/m2 nagyságra emelkedett. Ez olyan rendszeresen kapott trauma az emberi szervezet és az élővilág számára,
amelyek a levegőben éjjel-nappal jelen vannak a falban lévő vezetékek , a háztartási eszközök, a vilàgító berendezések, a számítógépek, tabletek,  mobiltelefonok használata által okozott terhelések mellett, amelyek sejtbiológiai kockázati következményekkel járnak.
Konkrétan sejtpotenciál zavarokat hoz létre, vagyis szűkült sejthártya átjárhatóságot. Ezért ha nem állítjuk vissza a 20 mw/m2 alatti frekvenciákat egy működő elektroszmog védelemmel, az egészséges táplálék nem tud hatékonyan a szűkült sejtmembránon kersztül bejutni és hasznosulni.
Ìgy a méreganyagok eltàvozása sem működik kellő hatékonysággal. A fogyást, a mozgás által elért pozitív változásokat az elektroszmoggal terhelt környezetben sokkal kisebb mértékben és hosszadalmasabb munkával tudjuk aktualizálni. A sejtjeink energetikailag amortizált állapotba kerülnek. Ebből a logikus és egyértelmű felvezetésből következik, hogy napjainkban ALAPFELTÉTEL az egészséges táplálkozás, és a rendszeres mozgás hatékonyságának növelésére MŰKÖDŐ ELEKTROSZMOG védelmet használni. Ez az egészség program KIEMELT szegmense, nem túlzott állítással az alapja. Amennyiben stabil az alap , működik a felépítmény.
Rendelkezésünkre àll, olyan magyar innováció eredményeként megalkotott sugárzásvédelmi technológia , amelyek mindegyike világ elsőbbségi szabadalmi joggal és 25 éves kutatásfejlesztési múlttal rendelkezik. Ezek rendszeres használatával megnyílnak a mobiltelefonálás, az alap sugárterhelés, a wifik, a számítógépek használata ellenére a sejthártyák. Így az egészséges táplálkozásban jelen lévő minőségi tápanyagok ( vitaminok, ásványi anyagok, fehérjék, szénhidrátok, aminosavak) maximálisan bejutnak a sejtek belsejébe, így minőségi és hatalmas enegia ég el sejtszinten, kijutnak az égéstermékek során keletkezett méreganyagok.
A szervezet rendszeres méregtelenítéséhez, SHS elektroszmog védelemmel megnyitjuk az utat.
Valamint a szervezetnek nem kell küzdenie az állandó elektroszmog stressztraumával és az irányított rendszeres mozgás hatása sokkal eredményesebb és hatékonyabb lesz.  Lerövidülnek a reakcióidők, tökéletesebb a koncentráció, az öszpontosítás, a  befogadóképesség és memorizálás. Az SHS technológiák képesek az otthonainkat, az edzőtermeinket, az irodáinkat, a konyháinkat, egyéb épületeinket tehermentesíteni műszeresen mérhető módon ( hitelesített műszerpark, akreditált mérés) felelőségvállalással, komplexitással, áramforrás nélkül, megújuló energiás működtetéssel. Az SHS épületvédelem a világon egyedülálló találmány. Érdemi konkurenciája nincs. Vannak lokális SHS védelmi eszközök, amelyek szintén mérhető minőségi hatékonysággal lecsökkentik az elektroszmog fizikai paramétereit. Ezek a telefonvédelmek, autóvédelmek, és a személyünket az elektronikus eszközeink (számítógép, tablet, mikrohullámú sütő, háztartási gépek) használata során fellépő egészségügyi kockázatoktól megvédő eszközök. Nem javaslom , hogy SHS személyi védelem nélkül végezzük az edzéseket. Ezen eszközök rendszeres használata nélkül hatástalanabb a cél elérése érdekében végzett munkánk. A prevenció nem működik minőségi szinten, a mozgáskultúránk alacsonyabb rendű, valamint a tudatos és egészséges táplálkozás nem hozza a várt eredményt. A  minőségi alvás, a maximális teljesítőképesség, az optimális izmos testalkat nehezebben érhető el.
MINDEN SPORTOLÓNAK, RENDSZERES MOZGÀST VÉGZŐ SAJÁT MAGÁRA ÉS KÖRNYEZETÉRE IGÉNYES EMBERNEK, TISZTA SZÍVBŐL MEGKERÜLHETETLEN FELTÉTELKÉNT AJÁNLOM.
A megnövekedett elektroszmog és egyéb ártó sugárzások égészségügyi kockázatai:
-alvászavarok
-meddőség
-impotencia
-frigiditás
-vegetatív idegrendszeri distonia
-depresszió
-pánik szindróma
-elektro hiperérzékenység
-cukorbetegség
-embólia
-trombózis
-gyulladások
-daganatok
-hormonális problémák
-teljesítmény csökkenés
-látásromlás
-halláskárosodás
-alkohol,dohány,droggfüggőség
-reumatikus gyulladások
-izületi problémák
-izomsorvadás
-rechabilitációs idő meghosszabbodik műtétek, sérülések után
-fülzúgás
-fejfájás
-keringési zavarok
-interferencia jelenség esetén szívmegállás
-epileptikus rohamok
-kevesebb tej szülés után
-lassabb gondolkodás
-sclerosis multiplex
-alzheimer kór
-skizofrémia
-lassabb reflexek
-miómák , ciszták
-lassú bélműködés