A szabvány áttekintést ad, olyan fizikai, kémiai és biológiai veszélyekre, amelyek jelen vannak a körülöttünk lévő terekben, vagyis munkahelyeinken, ingatlanjainkban, ezen belül az alvó terekben, élettereinkben ahol tartózkodunk, éljük mindennapjainkat. E szabvány olyan támpontokkal ismertet meg, amelyek bemutatják, hogy miként végezhetünk egyedi méréseket, megállapítva az egészségünkre veszélyes, lehetséges kockázati tényezőket. Valamennyi vizsgálati eredmény jegyzőkönyvben dokumentált, így a potenciális problémák azonosítottak, megteremtik egy hatékony védekezési stratégia alapját.

A szabvány egyedi alkategóriái kritikus belső környezeti hatásokról számolnak be. Szakszerű szemléletével segít azonosítani, minimalizálni bizonyos tényezőket az egyéni keretek elérhetőségein belül. A szabvány célja az, hogy egy olyan belső környezeti harmóniát teremtsen, amely annyira expozíció szabad és természetes amennyire csak lehetséges és megvalósítható. E holisztikus megközelítést úgy végezzük, hogy figyelembe vesszük az összes alkategóriát, végrehajtjuk a rendelkezésre álló összes diagnosztikai lehetőségeket. Ellenőrzési, felmérési és helyreállítási stratégiák főként az épület biológiai tapasztalatára, elővigyázatosságára és elérhetőségére fókuszál. Bármely kockázatcsökkentés megéri a törekvést.

Most átirányítjuk a figyelmet az Épületek Biológia Értékelésének Támpontjai Alvó-pihenő Terekben részre, amely arra lett kifejlesztve, hogy értékelje azokat az aggodalmakat, amelyek hosszú távon komoly egészségügyi problémát okozhatnak alvási időszak alatt, a szervezet megfelelő regenerálódási idejére. A szempontok a következők:

Az épületek biológiai értékelésének támpontjaihoz az elővigyázatosság elvét vettük alapul különös tekintettel a potenciális hosszú távú expozícióra és kockázatokra, amelyek szoros összefüggésben állnak az alvó terekkel. Minőségi alvás megfelelő térben szervezetünk számára elengedhetetlen, ez időszak alatt tud szervezetünk legjobban regenerálódni, pihenni.

E támpontok 50 év felgyülemlett épület biológiai tapasztalatokra és ismeretekre alapszanak valamint külső tudományos kutatásokra és tanulmányokra, amelyek a megvalósítható és elérhető megoldásokra fókuszálnak. Holisztikus módon közeledve az épített környezethez, figyelembe véve az egészségünk minden lehetséges veszélyforrásait, ezek az iránymutatások a meghatározott lehető legjobb diagnosztikai és analitikai módszerek, hogy olyan beltéri lakókörnyezetet hozzunk létre, amely expozíciószabad, kockázatmentes és természetes, amennyire csak ésszerűen lehetséges.